İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesap silme işlemlerinde farklı adımlar kullanılabilir. Dünya çapında pek çok kişi tarafından kullanıcı kitlesine sahip olan instagram, çeşitli pek çok sebepden dolayı hesabını silmek isteyen kullanıcılar ile de karşılaşır. Bu noktada birkaç adım takip edilerek instagram hesap silme işlemi yapabilir ya da kısa süreliğine dondurabilirsiniz.

Telefondan İnstagram Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabının telefondan silinmesi için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Telefonunuzda yer alan instagram mobil uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapınız.
  • Profilinize girerek ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • Açılan sayfa üzerinden “yardım” menüsünü seçiniz.
  • Daha sonra telefonunuz tarayıcısı aracılığı ile “help.instagam.com” adresine yönlendirilirsiniz.
  • Burada yer alan hesabımı nasıl silerim seçeneği ile hesap silme işlemlerinizi kısa sürede halledebilirsiniz.
  • Hesap silmek için size neden ayrılmak istediğinize dair soru seçenekleri gelir. Size uygun olanı işaretleyip instagram şifrenizi girerek onay vermeniz ardından hesabınız silinecektir.

İnstagram Hesabı Ne Kadar Sürede Tamamen Silinir?

İnstagram hesabının silinme süresi yaklaşık olarak 1 aydır. İnstagram hesabınızı silmek için gerekli formu doldurup onay vermeniz ardından bilgileriniz saklanmaya devam eder. İnstagam kullanıcılarına hesabınız görünmez olur. Fakat sizin geri dönme ihtimalinize karşı verileriniz saklanmaya devam eder. Şifreniz ile tekrar bir giriş yapmaz ve 1 ayı doldurduğunuz zaman giriş yapmaya çalışsanız dahi tanımlı hesap bulunamadı hatası alırsınız.

İnstagram Hesabı Tarayıcıdan Nasıl Silinir?

İnstagram hesabını tarayıcıdan silmek için arama çubuğuna “ınstagram.com” yazarak giriş sayfasına erişim sağlamanız gerekir. Bu noktadan instagram hesap silme işlemi için sonra e-posta ve şifre bilgileriniz ile instagram hesabınıza giriş yapınız. Açılan sayfada ana akış listelenir. Buradan çıkarak profil sayfanıza geçiş yapınız. Ardından ekranın sağ tarafında yer alan üç nokta simgesine tıklayarak ayarlar seçeneğini seçiniz. Açılan sayfada hesap ayarlarınız listelenir. Sayfanın en alt kısmına girerek “hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklayınız. Bu işlem ile başka bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu kısımda hesabınızı neden kapattığınıza dair soru sorulur. Geçerli bir cevap girip ardından hesap şifrenizi girmeniz ile instagram hesabınız geçici olarak kapatılır. Bu işlem sonrasında daha önce giriş yaptığınız tüm cihazlardan da çıkışınız sağlanır. Tekrar hesabınıza girmek istediğiniz zaman kullanıcı adı ve şifre ile normal giriş adımlarını takip ederek işlemi tamamlayabilirsiniz.

İnstagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Hesap güvenliğinizden emin olmadığınız bir sebep için hesabınızı silmek istiyorsanız instagram şifrenizi değiştirerek bu problemi halledebilirsiniz. İnstagram şifresini değiştirmek için hesabınıza giriş yaparak ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine tıklayınız. Açılan sayfanın sağ kısmında hesap ayarlarınız ile ilgili ayar seçenekleri listelenir. Bu noktada şifreyi değiştir butonuna tıklayarak önce eski şifrenizi daha sonra yeni şifrenizi girerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Böylece hesap güvenliğiniz için instagram hesap silme işlemi yerine şifre güncelleme işlemi yapabilirsiniz.